Translate

pondelok 8. decembra 2014

Jablkovo-maková a jablková štrúdľa z lístkového cesta

Na túto štrúdľu budeme potrebovať:
  • 1 balenie lístkového cesta,
  • 10 jabĺk,
  • 4 polievkové lyžice pomletého maku,
  • 1 vanilínový cukor,
  • 1 čajová lyžička mletej škorice,
  • 2 polievkové lyžice strúhanky,
  • 1 vajíčko na potretie.
Zoberieme si lístkové cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Z prvej časti si urobíme makovo-jablkovú štrúdľu. Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik, po stranách nakrájame, tak ako je zobrazené na tomto obrázku:

Stred vyvaľkaného cesta posypeme 1 lyžicou strúhanky. Následne si nastrúhame polovicu jabĺk, do ktorých vmiešame pomletý mak. Pridáme polovicu vanilínového cukru a makovú plnku máme urobenú. Plnku poukladáme na stred vyvaľkaného cesta a pustíme sa do zapletenia podľa nasledujúceho obrázku:
Keď máme štrúdľu zapletenú, potrieme ju vajíčkom. Dáme upiecť na 30 minúť, pri teplote 190 stupňov. Takisto si urobíme jablkovú štrúdľu. Plnku urobíme tak, že zvyšné jablká si postrúhame, pridáme zvyšok vanilínového cukru a pridáme čajovú lyžičku mletej škorice.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára