Translate

nedeľa 23. novembra 2014

Jablkovo-škoricový koláč 
 

Na tento koláč budeme potrebovať:

CESTO: 
  • 140 g zmäknutého masla,
  • 250 g polohrubej múky,
  • 50 g práškového cukru,
  • 1 vajce,
  • 1/2 vanilínového cukru,
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice,
  • 1 polievková lyžica kakaa. 
PLNKA:
  • 5 jabĺk,
  • škoricový cukor.
Z múky, masla, vajca, mletej škorice, práškového a vanilínového cukru spracujeme vláčne krehké cesto. Cesto si následne rozdelíme na 2 časti. Prvá časť pôjde na dno formy. Druhú časť opäť rozdelíme na 2 rovnaké časti. Do jednej z nich pridáme kakao. Cesto dáme asi na hodinu do chladničky.
Prvú časť cesta rozvaľkáme, dáme do okrúhlej formy, popicháme vidličkou. Ako ďalšie si spravíme plnku. Jablká postrúhame na strúhadle, pridáme škoricový cukor a plnku dáme do formy. Z druhej časti cesta (svetlej aj kakaovej časti) povykrajujeme srdiečka, kvietky, hviezdičky a pod. a pekne si ozdobíme koláčik.
Pečieme pri 180 stupňov cca 20 minút :). 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára