Translate

pondelok 24. novembra 2014

Jahodová torta s marcipánom

Na prípravu tejto torty budeme potrebovať.
CESTO:
  • 230 g polohrubej múky,
  • 200 g práškového cukru,
  • 8 vajec,
  • 8 polievkových lyžíc vody,
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva.
PLNKA
  • 350 ml mlieka,
  • 20 g Zlatého klasu,
  • 250 g jemného tvarohu,
  • 125 g masla,
  • 4 polievkové lyžice prášku do pečiva,
  • 2 polievkové lyžice kryštálového cukru,
  • jahody,
  • marcipán na ozdobu.
Ako prvé si spravíme cesto. Celé vajcia si vymiešame s práškovým cukrom a vodou. Pridáme múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva. Cesto dáme piecť na 35 minút (200 stupňov).
Z mlieka, Zlatého klasu, kryštálového cukru uvaríme puding. Necháme poriadne vychladnúť. Zmäknuté maslo si vymiešame spolu s tvarohom. Nakoniec túto masu zmiešame s vychladnutým pudingom. Je dobré plnku ochutnať a prípadne ju ešte dosladiť práškovým cukrom.
Vychladnutý korpus si rozdelíme na 3 časti. Prvý korpus pokvapkáme jahodovou šťavou, resp. rumovou arómou, dáme trochu plnky, poukladáme jahody. Dáme druhý korpus, ktorý taktiež potrieme krémom, pridáme jahody. Vrchný korpus a boky torty potrieme zvyškom plnky. Tortu dáme do chladničky cca na 2 hodinky. Potom si vyvaľkáme marcipán a obalíme ním tortu. Z marcipánu si môžeme vyrobiť rôzne farebné ozdoby, ktorými ozdobíme tortu. Na zafarbenie marcipánu som použila potravinárske farbivo.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára