Translate

pondelok 24. novembra 2014

Nepečená jablková torta

Potrebné suroviny:
  • 1 kg olúpaných a na kocky nakrájaných jabĺk,
  • 8 polievkových lyžíc kryštálového cukru,
  • 2 – 3 klinčeky,
  • 1 vanilkové pudingy v prášku,
  • 1 balík detských piškót,
  • 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy.

Jablká dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, osladíme, pridáme klinčeky a citrónovú šťavu. Privedieme do varu, povaríme 5 minúť, klinčeky vyberieme. Podusenú hmotu z jabĺk niekoľkokrát premiešame a postláčame pučidlom na zemiaky. Pudingový prášok rozmiešame v 400 ml studenej vody a nalejeme do jablčnej zmesi. Privedieme do varu a povaríme 2 minúty. Tortovú formu vypláchneme studenou vodou, vložíme do nej vrstvu piškót a zalejeme tretinou jablkovo-pudingovej zmesi. Rovnako urobíme ďalšie dve vrstvy. Necháme stuhnúť a vychladnúť. Opatrne vyklopíme a podávame.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára