Nepečená jablková torta
Potrebné suroviny:
- 1 kg olúpaných a na kocky nakrájaných jabĺk,
- 8 polievkových lyžíc kryštálového cukru,
- 2 – 3 klinčeky,
- 1 vanilkové pudingy v prášku,
- 1 balík detských piškót,
- 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy.
Jablká
dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, osladíme, pridáme klinčeky
a citrónovú šťavu. Privedieme do varu, povaríme 5 minúť, klinčeky vyberieme.
Podusenú hmotu z jabĺk niekoľkokrát premiešame a postláčame pučidlom
na zemiaky. Pudingový prášok rozmiešame v 400 ml studenej vody
a nalejeme do jablčnej zmesi. Privedieme do varu a povaríme 2 minúty.
Tortovú formu vypláchneme studenou vodou, vložíme do nej vrstvu piškót
a zalejeme tretinou jablkovo-pudingovej zmesi. Rovnako urobíme ďalšie dve
vrstvy. Necháme stuhnúť a vychladnúť. Opatrne vyklopíme a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára