Translate

pondelok 24. novembra 2014

Makovo-jablkový okrúhly koláč

Na koláč budeme potrebovať.
CESTO:
  • 250 g hladkej múky,
  • 150 g zmäknutého masla,
  • 50 g práškového cukru,
  • 1 vajce,
  • 1/2 vanilínového cukru.
PLNKA:
  • 2 postrúhané jablká,
  • 200 g mletého maku,
  • 100 g práškového cukru,
  • 250 ml horúceho mlieka.
Z hladkej múky, zmäknutého masla, práškového cukru, vanilínového cukru a vajca si urobíme cesto. Cesto je potrebné rozdeliť na 2 časti. Jedna pôjde na spodok okrúhlej formy. Druhá pôjde na vrch koláča a vykrojenie rôznych tvarov na ozdobu. Prvú časť cesta si vyvaľkáme, dáme do formy, ktorú sme si potreli olejom a vysypali múkou. Cesto popicháme vidličkou. Pridáme makovo-jablkovú plnku, ktorú si spravíme nasledovne. Pomelieme si mak, pridáme práškový cukor, zalejeme horúcim mliekom. Nakoniec pridáme postrúhané jablká. Na plnku vyvaľkáme polovicu druhej časti cesta. Z poslednej časti (do ktorej môžeme pridať kakao) vykrojíme rôzne tvary na ozdobu.
Hotový koláč dáme piecť na 20-25 minút, 180 stupňov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára