Kokosová roláda
Na roládu budeme potrebovať tieto suroviny.
CESTO:
- 3 polievkové lyžice polohrubej múky,
- 4 celé vajcia,
- 4 polievkové lyžice kryštálového cukru,
- 1 polievková lyžica kakaa,
- 50 g strúhanej čokolády na varenie,
- 1/2 prášku do pečiva,
- 1 dcl oleja.
- 250 g zmäknutého masla,
- 200 g práškového cukru,
- 100 g kokosu,
- 1 dcl mlieka,
- džem.
Ako prvé si vymiešame vajcia s kryštálovým cukrom. Následne pridáme olej, polohrubú múku, prášok do pečiva, kakao a postrúhanú! čokoládu. Cesto vylejeme na klasický veľký plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Dáme do trúby na 12 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení ešte teplý plát zrolujeme spolu s papierom na pečenie. Po vychladnutí natrieme celý plát džemom (ja som použila džem s čiernych ríbezlí). Následne natrieme asi 2/3 plnky, ktorú si spravíme jednoducho. Maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme kokos, ktorý sme si predtým zaliali prevareným mliekom. A plnka je hotová. Keď máme cesto potreté džemom a plnkou zrolujeme ho. Potrieme zvyškom plnky a celú roládu posypeme kokosom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára