Translate

pondelok 24. novembra 2014

Kokosová roláda

Na roládu budeme potrebovať tieto suroviny.
CESTO:
  • 3 polievkové lyžice polohrubej múky,
  • 4 celé vajcia,
  • 4 polievkové lyžice kryštálového cukru,
  • 1 polievková lyžica kakaa,
  • 50 g strúhanej čokolády na varenie,
  • 1/2 prášku do pečiva,
  • 1 dcl oleja.
PLNKA:
  • 250 g zmäknutého masla,
  • 200 g práškového cukru,
  • 100 g kokosu,
  • 1 dcl mlieka,
  • džem.
Ako prvé si vymiešame vajcia s kryštálovým cukrom. Následne pridáme olej, polohrubú múku, prášok do pečiva, kakao a postrúhanú! čokoládu. Cesto vylejeme na klasický veľký plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Dáme do trúby na 12 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení ešte teplý plát zrolujeme spolu s papierom na pečenie. Po vychladnutí natrieme celý plát džemom (ja som použila džem s čiernych ríbezlí). Následne natrieme asi 2/3 plnky, ktorú si spravíme jednoducho. Maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme kokos, ktorý sme si predtým zaliali prevareným mliekom. A plnka je hotová. Keď máme cesto potreté džemom a plnkou zrolujeme ho. Potrieme zvyškom plnky a celú roládu posypeme kokosom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára