Translate

utorok 25. novembra 2014

Tvarohová torta

Ide o recept, ktorý je trošku náročnejší na čas, ale výsledný efekt určite stojí za to.
Budeme potrebovať tieto suroviny.
KORPUS (potrebujeme 2 upečené korpusy, suroviny uvádzam v množstve potrebné pre jeden:))
  • 300 g polohrubej múky,
  • 200 g práškového cukru,
  • 3 celé vajcia,
  • 1 prášok do pečiva,
  • 1 vanilínový cukor,
  • 100 ml oleja,
  • 200 ml mlieka.
 PLNKA
  • 500 ml mlieka,
  • 1 vanilínový cukor,
  • 2 Zlaté klasy,
  • 250 g zmäknutého masla,
  • 500 g jemného tvarohu.

POLEVA
  • 200 g čokolády na varenie,
  • 2 polievkové lyžice oleja,
  • 60 g Cery.
Taktiež budeme potrebovať:
  • ovocie (ja som dala jahody),
  • jahodový džem,
  • nejaké ozdôbky na vrch torty.


Ako prvé si upečieme svetlý korpus. Celé vajcia si vymiešame s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Postupne pridávame mlieko, olej. Ako posledné dáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto pečieme cca 20 minút pri teplote 190 stupňov. Pečieme na klasických veľkých plechoch, ktoré si vystelieme papierom na pečenie. Zatiaľ čo sa nám pečie prvý korpus, spravíme si druhý rovnakým spôsobom. Aby bola torta zaujímavejšia pridáme do druhého cesta 2 polievkové lyžice kakaa.
Keď máme oba korpusy upečené, necháme ich poriadne vychladnúť. Následne si zoberieme pravítko :-) a každý korpus prekrojíme na polovicu.
Teraz sa môžeme pustiť do krému. V mlieku si rozpustíme vanilínový cukor, pridáme Zlaté klasy a spravíme krásny hustý krém, ktorý necháme taktiež vychladnúť. 
Zmäknuté maslo poriadne vymiešame s tvarohom, pridáme vychladnutý puding. Plnka už je na svete.
A môžeme sa pustiť do vytvárania konečnej podoby torty:).
Zoberieme si prvú polovicu svetlého korpusu, potrieme ho jahodovým džemom a plnkou. Položíme naň prvú polovicu tmavého korpusu. Natrieme jahodovým džemom, poukladáme jahody, natrieme plnkou. Postup opakujeme, pridáme druhú polovicu svetlého korpusu, natrieme džemom, pridáme jahody, natrieme plnkou. Dáme posledný tmavý korpus. Celú tortu potrieme zvyškom torty. Dáme do chladničky cca na 1 hodinku.
Po hodinke oblejeme tortu uvarenou čokoládou (čokoládu spolu s olejom a Cerou rozpustím vo vodnom kúpeli). A nasleduje posledná fáza - zdobenie :). 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára